351 депутати искат от Путин да признае Донецката и Луганската република

Това би сложило край на Минския мирен процес
15 фев 2022 17:30, Нели Христова
89
351 депутати искат от Путин да признае Донецката и Луганската република
Снимка: БГНЕС

Държавната дума, долната камара на руския парламент, одобри днес изпращането до президента Владимир Путин на резолюция за признаване на двете самопровъзгласили се сепаратистки републики в Източна Украйна, предаде ТАСС.

В подкрепа на решението гласуваха 351 депутати при 16 "против" и един "въздържал се".

Думата не подкрепи алтернативно предложение за изпращане на текста на резолюцията в руското министерство на външните работи за провеждането на консултации.

Резолюцията ще бъде подписана незабавно и изпратена на президента Путин, заяви председателят на долната камара на руския парламент Вячеслав Володин.

Предложението да се поиска от руския държавен глава да признае отцепилите се територии беше лансирано за пръв път от депутати на 19 януари, но отне седмици, докато влезе в дневния ред на парламента.

Признаване на двата региона би било сериозна крачка, която на практика би сложила край на Минския мирен процес за Източна Украйна, с който Русия казва, че е ангажирана, отбелязва Ройтерс. Поради тази причина някои анализатори са скептични, че Путин ще иска да предприеме подобна стъпка.

Същевременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира пред журналисти, че руският президент понякога се отнася с хумор към съобщенията, посочващи дати за евентуално планирано от Русия нападение срещу Украйна.

Песков отбеляза, че е невъзможно човек да се отнася с разбиране към такова "маниакално информационно безумие". "Трудно е да се отнасяш с разбиране към това. Понякога (Путин) даже се шегува - иска да узнае не е ли публикувано някъде точното време, часът на започване на войната", допълни говорителят на Кремъл.

"Защото, наистина, не е възможно да се посрещне с разбиране подобно фактически понякога вече просто маниакално информационно безумие, каквото е налице в тази връзка", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада и САЩ са общо 600 милиона. И над 30 трилярда. 15+ самолетоносача, хиляди модерни самолети и дронове . Едвали някой се плаши от бедна армия, без нито една голяма война последните 30г :)) Излез от филма. Джуджето направи сметката,че е никой и точка. Номера немина.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада и САЩ се страхуват от Русия. Бягат от Украйна. И Путин се изтегля, за да не ги плаши толкова много.
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 75 В такъв случай Путин ще освободи Окраина от това тежко бреме! Според твоята логика окраинците не се нуждаят от Донбас! Като не им трябва що се напъват, а?
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39......Затова пък невкючването на СП2 донесе на американците десетки милиарди! И разстрои европейската икономика! Така е, когато пуделчетата са на къс повод!
64
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То в Донецк и Луганск има два вида хора. Огромна група пенсионери и другата група са руски терористи които се бият срещу Украйна. Нормалните работещи граждани отидоха една част в Русия и друга част в Украйна. Въглищните мини на 90% са затворени и всякакво производство в двете области е преустановено. Всички чакат пари наготово от бюджета. Това е воденичен камък за Русия и щом иска да ги признава ще трябва да им поеме и масрафа.
63
7
 
2
 
! Отговори
До ЛайНато преди 2 години
Гледах СуперБоул - Финалът по американски футбол. Стадион за 6 млрд,шоу,спектакъл, ентусиазъм,настроение,емоции!Гледах и голфтурнира в Скотсдейл,Аризона - За 4 дни над 200 хил.човека посещаемост.А когато Сам Райдър вкара директно с първия удар на 16-та дупка и влезе в историята,25 хил.от трибуните направиха невероятна фиеста! Просто няма с какво повече да ти отговоря...
62
9
 
0
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Всъщност е обратното. Но ние си го знаем другаря ЛилиПутин, нещата обикновено се формулират в Кремъл,а после в Думата се появява депутат със същото мнение.Така както, уж нямаше да се кандидатира за нов президентски мандат,изведнъж старата космонавтка Терешкова го предложи,и... О,Изненада!Даже промениха и Конституцията не само за следващ,а за доживотен мандат.
61
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е начинът да започнеш 3тата световна война. Ама кво му дреме нали щял да отиде в рая.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е доброто ченге. Няма да подпише указа скоро.
59
17
 
5
 
! Отговори
Вин преди 2 години
Крадлив и посредствен, бездарен, нахален и страхлив, руският политически елит, препускащ между Куршевел и Лефортово, по никакъв начин не може да разбере, че никой не се нуждае постсъветското пространство да му бъде учител на живота и център на вселената. И не защото американците са гадове. А защото Путинският деспотизъм не може да бъде привлекателен за никого нито за милионите украинци, които жадуват да се отърват от собствените си бандити на власт, нито за диктаторите от Централна Азия!"
58
5
 
2
 
! Отговори
Daskala преди 2 години
Евала! Това е начина да "завоюваш" територии. Те, тези "новите" ще поискат помощ. :)
57
0
 
12
 
! Отговори
Киндзадза преди 2 години
"Косово".....отеква в ушите на *** западналяшки тор. "Косово"....Благодаря. Минало, незабравимо.
56
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Хитлер така почна. Първо със Судетите и Полша. А Европа плати с реки от кръв че не реагира на време.
55
2
 
10
 
! Отговори
Путин е Велик! преди 2 години
Усетихте ли как ги плъзна по старата римска тактика: "Заплаши че ще му отрежеш главата , и на ръка ще се съгласи!" :):):)
54
6
 
1
 
! Отговори
FMC преди 2 години
До :до FMC Вместо да ми пишеш "до FMC", по-лесно е да се представяш с едно име, за да те разпознаваме. Това е ботска тактика и в случая бота вика дръжте бота. Иначе ако направим едно проучване в България, няма изобщо да ти излезе сметката за русофилите и русофобите. Тук не е нубно руски бот, за да прецака 10% русофобски настроения. Дори не съм сигурен, че са 10%. По-скоро 5%, половината от малцинствата, които още не са признати в България.
53
11
 
3
 
! Отговори
до FMC преди 2 години
По-лесно се прави бот дето праска минуси и плюсове. Руските ботове са много активни по прицнип, заради това можеш да видиш супер много минуси на анти-руски постове и плюсове на руски. Има алгоритъм който може да ти каже коментара дали е про или анти руски. Пред очите ни се случва манипулиране на хорското мнение и пропаганда, право от тетрадката на КГБ.
52
7
 
0
 
! Отговори
FMC преди 2 години
До Анонимен 27. Анонимнико, пиши си име. как ви кефи да пишете анонимно, не знам. Имам само едно обяснение - ***. Но защо го правите псотоянно? Толкова много ли ви плащат? И ако ви плащат толкова много, не искат ли да се представите със собствена история? Или може би трроловете са кът и един пише за десетина? Само това е логичното ми обяснение.
51
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може някой ден да има и Московска република
50
6
 
7
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Аз не мога да разбера, защо толкова много коментари против Русия, Путин и тем подобни и толкова много минуси на тия коментари. Кой ги дава тия минуси и защо не виждам коментари? Един ли пише, кажете ми. Просто питам, защото много минуси на русофобите и много плюсове на русофилите. Обаче като коментари само плюене на Путин и Русия. ***? Килко ви плащат, дайте оферта, че в тия времена всеки цент е важен :)
49
4
 
7
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Защо да решаваш нещо с война, когато летнж може да се реши с признаване на Независимост, последван от Референдум! Схемата с Крим РАБОТИ БЕЗОТКАЗНО!